Robert Pennekamp, Uithoorn 1963, woont en werkt in Amsterdam. Ik maak vooral abstract figuratief werk met strip-achtige elementen. Ik maak beelden en installaties. Ik doe performances en interventies. Daarnaast organiseer ik kunst- en community-art projecten met bewoners, kunstenaars en buurtgenoten.

Thema’s die terugkomen in mijn werk hebben te maken met mijn kijk op de wereld.  Het zijn een soort van zelf portretten. Het leven, omgaan met chaos, frustratie, milieu, duurzaamheid, consumentisme. Ik gebruik daarbij brainstormen als techniek. Mijn artistiek statement is : “Krijg ik er energie van” en “Gewoon doen”. Dan heb ik alvast de lol gehad en daarna zien we wel of het werkt en of het kunst is.

Ik ben afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit, maar ben toch gaan doen wat ik het leukste vond. Ik ben begonnen met schilderen en tekenen tijdens mijn studie. Ik ben daarna meer installaties, performances en projecten gaan doen. Ik heb me verder ontwikkeld door de Rietveld Academie en Artless te doen. Per jaar heb ik tussen de 20 en 40 opdrachten, events, openingen, optredens, happenings, exposities en projecten waar ik aan mee doe of die ik organiseer.  check de agenda:

https://www.robertpennekamp.nl/robert-pennekamp/agenda/

Op mijn website kan je meer vinden:

https://www.robertpennekamp.nl

tel: 020-6868677 of mobiel 06-53928032